Blog

Mascotte Moef helpt gehandicapten gezond oud te worden

Met grote trots hebben we het artikel over TOPmascotte Moef gelezen. Moef wordt ingezet om mensen met een beperking te stimuleren om te bewegen.

Hieronder tref je een gedeelte van het artikel.

NIEUWVEEN – Binnen de gehandicaptenorganisatie Ipse de Bruggen is het wetenschappelijk onderzoek ‘Gezond oud worden’ (GOUD) voor mensen met een verstandelijke beperking uitgevoerd.

In het verlengde van het onderzoek stonden fysiotherapeute Renate Van Hettema en Karin Stolwijk voor de uitdaging om bewoners te stimuleren om meer in beweging te komen. ‘Tijdens een brainstorm kwamen we op het idee om liedjes te maken die met bewegen te maken hebben’, vertelt ze. ‘De teksten gaan over het gebruik van handen en voeten. Als de muziek begint kunnen de bewoners niet stil blijven zitten.’

Mascotte
‘Moef, onze mascotte, is voor hen het grote voorbeeld.’ De mascotte stimuleert de bewoners van landgoed Ursula in Nieuwveen om meer in beweging te komen. ‘Het werkt prima’, vertelt Van Hettema. De mascotte gaat mee tijdens allerlei evenementen waar bewegen centraal staat en wordt ook gepromoot via sleutelhangers en bidons………………………………………………………..

05/07/2014

Door: fatpixel

Blog