Aankooptips

Een 3D object aanschaffen is vaak een flinke investering. Bij Impact3D leveren we niet alleen topkwaliteit tegen scherpe prijzen maar voorzien u graag ook van advies. We delen onze ervaring graag met u door middel van 10 aankoopadviezen.

Geef uw producent altijd aan waar u het object wilt gaan plaatsen.

Sommige omgevingen vragen om speciale productietechnieken. Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een object vlak bij zee (Werking van zout op het product) of in een zwembad (werking van chloor op het product).

Vraag naar de herkomst van het product.

Bij Impact 3D produceren we al onze objecten in Europa volgens Europese maatstaven. Sommige producenten kijken helaas niet zo nauw naar de kwaliteit en willen snel wat geld verdienen. Op een foto ziet het er dan leuk uit, maar bij aankomst is er bijvoorbeeld transportschade. Een claim is dan lastig voor elkaar te krijgen vanwege de grote afstand en de vraag waar de schuld ligt. Bij Impact3D geven we u altijd een 100% tevredenheidsgarantie en zijn wij persoonlijk verantwoordelijk voor een schadevrij transport.

Wanneer u aanbieders gaat vergelijken, adviseren we u om goed te kijken naar eventuele bijkomende kosten.

Sommige aanbieders rekenen zaken als transport achteraf extra aan u door. Bij Impact 3D zijn de geoffreerde prijzen altijd all-in. Dus inclusief transport. (Ex BTW)

Het design bepaald mede het uiteindelijke resultaat.

Een mooi 3D object begint met een goed gedetailleerd ontwerp. Onze productiemedewerkers kopiëren dat ontwerp namelijk zo exact mogelijk. Wanneer u niet over een ontwerp beschikt of het ontwerp een upgrade kan gebruiken, helpen onze designers u daar graag mee!

Bij inflatables kan een keuringscertificaat verplicht zijn.

Vraag uw producent of het object gekeurd is voor gebruik in de EU. Vraag in dat geval ook altijd om het keuringsrapport. Bij Impact3D is het keuringsrapport altijd bij de prijs inbegrepen.

Vraag altijd om garantie(s).

Wanneer u een flinke investering maakt voor een 3D object wilt u hier natuurlijk lang en veilig van genieten. Bij Impact 3D geven we u standaard een aantal jaren garantie op productiefouten. Het aantal jaren is afhankelijk van het object, we vertellen u er graag meer over.

Inflatables uit China lijken goedkoper!

Impact3D levert inflatables tegen zeer scherpe prijzen. In sommige gevallen zijn inflatable producten uit China goedkoper maar bij aanschaf loopt u wel een aantal risico’s. Zo is vaak het gebruikte materiaal van mindere kwaliteit en is de afwerking slecht. Het grootste probleem is dat deze bedrijven u geen garanties geven en het maken van een claim zo goed als onmogelijk is. We spreken helaas uit eigen ervaring en hebben daarna onze productie in Europa gestart.

Maatwerk fibreglass objecten worden een stuk goedkoper vanaf 2 stuks!

Een eerste 3D object draagt het grootste deel van de prijs. Namelijk het maken van een mal (Bij fiberglas objecten). Nadat de mal is gemaakt is elke volgende productie een stuk goedkoper. (tot wel 70%) Wellicht is hetzelfde object in een andere kleur of met een ander logo ook elders inzetbaar? Een overweging waard!

Onze standaard objecten zijn tot 70% goedkoper!

We hebben standaard een groot aantal basisvormen op voorraad. Deze mallen kunnen we wellicht gebruiken om uw 3D object te produceren. Neem een kijkje op onze pagina met standaard producten.

Weet u al welk formaat het object moet krijgen?

Een te groot object kan wellicht niet door de deur van de gewenste locatie. En een te klein object valt wellicht niet op, in de omgeving. Denk daarom vooraf goed na over het gewenste formaat. Uiteraard adviseren we u hierin graag.